Отпушване и ремонти на канали в Чепинци

Във всяка къща в Чепинци има водопроводна система и канализация. За ремонти, отпушване на канали, смяна на тръби трябва да разчитате на специалисти от ВиК фирма, които разполагат с професионално оборудване и ще се отзоват веднага.

 

ВиК фирма в Негован

 

ВиК ремонти

Такива ремонти могат да се наложат при течове, както вътре в сграда, така и във външната част на канализацията, която свързва тръбите, излизащи от сградата, с уличната канализация.

Освен течове от стари тръби може да се получи теч поради разместване на тръби от външната канализация.

Във външната канализация на домове в Чепинци рисковете от повреди са свързани с размествания на почвените пластове, проникване на едри отпадъци в пукнати или счупени тръби, както и нарушаване на целостта на тръбите поради проникване на корени на дървета.

Ремонт може да се наложи поради невъзможност за оттичане на отпадните води, ако отвеждащата ги от сградата тръба е монтирана с недостатъчен наклон.

При необходимост от ремонт се обадете на Канал Експерт. Ще извършим оглед и ще установим проблемите и дефектите. Ще ремонтираме съответната част от водопровода или канализацията.

 

Отпушване на канали

Запушванията се случват често в съвременните домове, включително в къщи в Чепинци. При миене и къпане в каналите попадат доста отпадъци – частици от храни, мазнини и други. Те могат да се отложат във вътрешността на тръбите и да се натрупат, причинявайки запушване.

Тогава не само натрупаните замърсявания стават източник на неприятна миризма от канала, но и водата не може да се оттича. Обадете се на екипа ни за отпушване с професионални уреди.

Не бързайте да изсипвате препарати от магазина и да се опитвате да отпушите сами. Химикалите в тези препарати са силни. Те могат да причинят изгаряния на кожата. Отделящите се при химичната реакция газове може също да причинят здравословни проблеми. Силното действие на химикалите е рисково и за тръбите на канализацията. То може да ги повреди и да се наложи ремонт, който ще струва допълнителни разходи.

Ние отпушваме канали, като вкарваме професионална спирала, на която сме поставили подходящ накрайник. С въртеливо движение спиралата се вкарва навътре в тръбата, докато достигне до запушването. Разбиваме с накрайника наслоените замърсявания, а след това промиваме обилно с мощна струя вода.

Ако запушването е във външната част на канализацията към дом в Чепинци, може да се наложи изкопаване, за да се извадят запушващите обекти. Обикновено в тази част запушванията се причиняват от едри отпадъци, включително камъни, строителни отпадъци и други. След отпушване и смяна на част от тръбата, ако има пукване или счупване, засипваме отново с пръст, за да възстановим терена.

Не хвърляйте в канализацията отпадъци от храни и хигиенни материали. Много опасно е изхвърлянето на мазнини, тъй като са лепкави и служат като основа за бързо запушване.

 

Смяна на стари тръби с нови

Ремонта на канализацията, който извършваме за Чепинци, е необходим, ако имате от старите метални или каменинови тръби. Те се износват с течение на времето и лесно се запушват и дават и други дефекти. Съветваме ви да ги смените, за да избегнете големи проблеми и разходи. Нашите специалисти ще сменят старите ви тръби с нови PVC тръби с много по-добри експлоатационни качества.

За ВиК ремонти в домове в Чепинци се грижи екипът на Канал Експерт. Потърсете ни и че се отзовем веднага.