ВиК услуги в Драговищица

Водоснабдяването и доброто състояние на канализацията в дома ви в Драовищица са много важни ежедневни условия. Когато се появи проблем, е необходима намесата на специалисти, за да се оправи той. Разчитайте на бързи и качествени ВиК услуги от Канал Експерт.

 

ВиК услуги в Драговищица

 

Отпушване на канали

Запушванията са чести, защото отпадните води поемат всички замърсявания при миене и къпане. В дома ви в Драговищица може да се запуши мивката, тоалетната чиния, банята. В повечето случаи някои симптоми предизвестяват, че е започнало натрупване на замърсяващи частици, от храни, къпане, миене на различни неща. Такива симптоми са неприятната миризма, която започва да се носи от канала, както и бавното оттичане. Колкото и да сте заети, обърнете внимание на тези предизвестяващи за проблеми симптоми и се обадете на екипа ни, за да извършим отпушване и профилактика на канала.

Не отлагайте, защото натрупването на отпадъчни вещества продължава. Ако изхвърляте остатъци от ястия, то бързо ще се увеличи. Мазнините са най-благоприятни за образуване на запушвания, защото лесно полепват по тръбите и привличат и задържат всякакви други частици.

Ако не вземете навреме мерки, като извикате специалистите ни в началния етап на запушването, може да се стигне до пълно запушване и никакво оттичане на водата. Тогава ще ни трябва повече време и усилия, за да отпушим канала. А за вас това ще означава повече разходи и риск от наводнение, ако водата започне да се връща.

 

Отстраняване на запушване на външната част на канализацията

Външната част от тръбите, поемащи отпадните води от дома ви в Драговищица, за да ги отведат до уличната канализация, може да се запуши поради различни причини. Освен едри отпадъци, които може да не заседнат в частта от канализацията в пределите на дома, запушвания може да се получат вследствие на разместване или пукване на тръби. Така в тях могат да попаднат камъни и други големи предмети.

Запушване се получава и ако корените на дърветата в двора ви проникнат в тръбите от външната канализация.

За да се отстранят тези причини за запушване, нашите специалисти изкопават до откриване на тръбата с проблема, изваждат се отпадъците, режат се корените, изваждат се камъните и дефектната тръба се сменя. След това засипваме отново с пръст.

 

Ремонт на канализация в Драговищица

Ако канализацията ви е със стари тръби, метални или каменинови, време е да я смените с тръби от нов тип. PVC тръбите са много по-удобни, не корозират, не се нащърбват и следователно не се получава грапава повърхност, която е удобна за образуване на запушващ слой.

Освен това PVC тръбите са с по-дълъг срок на експлоатация.

Извършваме смяна на стари тръби с нови PVC тръби в Драговищица. Обадете ни се, за да обсъдим каквви количества тръби ще са необходими, да направим оглед и да подготвим всичко необходимо за смяната на тръбите.

 

Профилактика на канализация в Драговищица

За да не се стига до запушвания и аварии в дома ви в Драговищица, трябва периодично да се почистват каналите. Ние извършваме профилактично почистване, като премахваме натрупванията на отпадъчни частици и промиваме основно тръбите, за да отстраним всякакви замърсявания.

За всички ВиК дейности по канализацията в домовете в Драговищица – свържете се с фирма Канал Експерт за отпушване и ремонт на канали.