Диагностика на увредени канали с камера

Видеодиагностиката, която извършваме с камера с жило, дава точна информация за състоянието на тръбите. Огледът е необходим при проблеми с оттичането, както и като част от профилактиката. Благодарение на него се установява дали има натрупани наслагвания по вътрешността на тръбите и дали има увреждания в инспектираните участъци. Така можем да определим какви дейности и ремонти трябва да предприемем, за да извършим почистване или да сменим повреден участък от тръба.

 

Диагностика на увредени канали с камера

 

Причини за повреди на тръбите на канализацията

Причините за повреди в дадени участъци от канализацията са различни. При канализация със стари тръби може да се стигне до корозиране (ако са метални), или друг вид износване. Тогава вътрешността на тръбите става грапава и лесно се задържат замърсявания от отпадните води. Тези замърсявания се увеличават с времето и се получава запушване.

Участък от канализацията може да се повреди и поради разместване, пукване или счупване. Новите PVC тръби са много по-здрави от старите видове, но при създаване на голямо налягане на водата могат да се получат повреди. Тогава по стена може да избие теч. Но течът може да се прояви на разстояние от действителното място на повреда. Затова е необходима диагностика с камера, за да се установи къде точно е мястото на теча. С диагностиката с камера се избягва къртене и се пестят време и средства.

Ако тръбата е част от канализацията извън сградата, тя може да се увреди от разместване на почвените слоеве, при което се разместват или пукват, или дори счупват участъци. При поява на пролука между тръбните сегменти в канала могат да попаднат едри отпадъци, камъни, да проникнат корени на дървета. Тази част от канализацията, която е близо до сградата, може да се провери с камера с жило. Ако повредата е сравнително далече от сградата, тогава може да се наложи да се копае, за да се стигне до тръбния участък и да се направи проверка какво е състоянието му.

Водосточните тръби също се нуждаят от диагностика с камера, защото може да се задръстят и увредят от отпадъците – листа, клончета и други, които попадат на покрива и след това в тръбите с оттичането на дъждовната вода.

 

Камера с жило за видеодиагностика

Нашата камера с жило е подхиодяща за диагностика на тръби, чийто диаметир е до ф400. Главата се върти и при придвижването на жилото с главата се заснема видеоклип, който след това анализираме. Така установяваме какви увреждания имат тръбите и какви са те.

Осигуряваме и на клиентите копия от видеозаписите, за да имат точна информация за това, какви са проблемите в канализацията им, какви повреди има. След това обясняваме какви ремонтни дейности е необходимо да извършим.

Можем да използваме тази камера за диагностика не само на хоризонтални, но и на вертикални тръби, както и на водосточни тръби.

За диагностика на канали за увредени участъци  от канали с използване на камера потърсете Канал Експерт. Ние извършваме диагностиката, предоставяме ви запис, за да сте информирани и вие за състоянието на проблемния участък от канализацията. Диагностиката е необходима и като част от профилактиката, за да се предотвратят сериозни проблеми.а