Видеоинспекция на канализация в София

Необходимостта от видеодиагностика е очевидна, когато трябва да се разбере какво е състоянието на каналите в дома ви в София. С огледа с видео камера се пести къртене, а след къртене трябва да се извърши ремонт и това струва допълнителни средства.

 

Видеодиагностика на канали в София

 

Ако в дома ви в София водата се оттича бавно, вероятно е започнало да се образува запушване. Къде се намира то може да се установи от нашите специалисти. А може и причината да е някакъв дефект или разместване на тръби, или засядане на голям предмет някъде във вътрешната канализация – например детска играчка.

   Обърнете се към Канал Експерт, за да направим оглед на каналите ви и да установим проблема.

 

Кога извършваме видеодиагностика

Ние извършваме диагностика с видеокамера в домове в София при всякакви проблеми с оттичането или когато се установи теч някъде в дома ви. Течът може да започва някъде другаде, не в мястото, където избива влагата, затова е безсмислено да започнем да къртим под мястото на теча, ако не сме сигурни, че там е проблемът. Ние ще проверим каналите ви, за да установим къде има разместване, счупване, заседнал предмет и други проблеми.

Когато установим точното място на теча или на засядане на предмет, ще имаме необходимата информация, за да предприемем отпушване, къртене и ремонт.

Не бързайте да заключавате, че след като по стената е избил теч, източникът е в това място. Не предприемайте къртене, а ни извикайте за диагностика на проблема и установяване на източника му. Ако водата не се оттича в дома ви, причината може да е и в засядане или натрупване във вертикален щранг. При проблеми в канализацията разчитайте на специалистите.

 

Канализацията в съвременните домове е ежедневно изложена на рискове

Каналите в съвременните домове в София поемат както отпадни води, така и малки и по-големи отпадъци. Косми, парченца от храни, късчета от опаковки неизбежно попадат в каналите. Изпуснато парченце сапун допринася за натрупване на запушване. Това важи и за мазнините, които се отмиват при миене на съдове и прибори.

Ако вие или децата ви изпуснете хигиенни материали, като например мокри кърпички, или руло тоалетна хартия, те също могат да причинят проблем. Но за да се отстрани, трябва да се знае точната причина. Ние ще установим това с видеодиагностика.

 

Кога още трябва да се извърши видеодиагностика

Освен при посочените ситуации, проблеми могат да възникнат и във външните части на канализацията. Там могат да се получат размествания, пуквания или счупвания на тръби, или корени на дървета да проникнат в тръбите. За да се установи дали източникът на проблемите в канализацията в дома ви в София е там, също е необходима видеодиагностика.

 

Камерата, която използваме за видеодиагностика на малки по диаметър тръби

Най-често проблемите възникват в домашната канализация, която е с тръби с малък диаметър. За видеодиагностика на такива тръби, с диаметър до ф250мм, използваме камера с жило. Жилото прониква навътре в тръбата и се заснема видеоклип, който след това се анализира от нашите специалисти. Така установяваме състоянието на тръбите в дома ви и какви проблеми са възникнали в тях. След това се заемаме с отстраняването им.

Навременната видеодиагностика предотвратява големи проблеми. Потърсете ни при първите признаци за проблеми с канализацията ви в дома ви в София.