Видеодиагностика – важна за профилактика и отпушване на канали

С видеодиагностика на канали се прави оглед за получаване на информация за състоянието на каналните тръби. Така специалистите могат точно да установят къде има проблеми – ръждясване, пукване, разместване. В участъците от външната канализация може да се установи дали причината за проблеми не е в попаднали камъни в тръбите, прорастване на корени на дървета и други големи предмети, създаващи пречки.

 

видеодигностиката на канали

 

За правилна профилактика и ремонт на участъци от канализацията при често повтарящи се проблеми Канал Експерт извършва видеодиагностика.

Ако в канализацията в дома ви често се появяват проблеми, трябва да извършим диагностика, защото най-вероятно има сериозна причина, която в течение на времето може да причини големи щети и да ви струва големи средства. Не отлагайте обаждане към нас за извършване на видеодиагностика.

 

Ние извършваме оглед с видеокамера и правим запис на огледа

Ние извършваме видеоинспекция с нашата видеокамера с жило. Тя е подходяща за диагностициране на тръби с диаметър до ф400.

Обадете ни се за диагностика с видеокамера на хоризонтални и вертикални, както и на водосточни тръби.

Камерата ни има въртяща се глава на края на жилото. Така обхождаме тръбите и правим запис на огледа.

След приключване на огледа и записа анализираме внимателно този видеозапис. Така се информираме с точност какво е състоянието на тръбите, къде има уязвими места и къде има вече възникнал проблем.

Вие също получавате копие от видеозаписа и можете да се уверите лично в какво състояние са вашите тръби. Това ще ви помогне да вземете решение за смяна на тръбите, ако все още в дома ви има стар тип тръби.

 

С видеодигностиката на канали можете да планирате достатъчно рано ремонти

Дори в дома ви да не възникват проблеми с канализацията, видеодиагностиката показва какво е състоянието на каналите ви и къде в скоро време могат да възникнат проблеми.

Така можете да планирате ремонт и смяна на тръби в удобно време. Не отлагайте, ако се окаже, че вече е започнал да се развива някакъв проблем. Ако достатъчно рано се предприеме ремонт, това ще ви струва по-малко и ще ви избави от големи неприятности, които биха се получили, ако отлагате.

 

Видеодиагностиката е незаменима при установяване на проблеми във външната канализация

Канализацията извън домовете, която свързва с уличната канализация, е изложена на рискове от размествания на тръби, пукване, счупване, проникване на големи отпадъци – строителни материали, корени на дървета, камъни и други.

Какво е състоянието на този участък от каналите може да се установи с видеодиагностика. За ремонт трябва да се копае, за да се сменят дефектни тръби и да се отстраняват попаднали големи предмети. Диагностиката с видеокамера спестява копаене, ако това не е необходимо. Но ако се установи, че има някой от типичните проблеми, които скоро ще причинят неприятности и отпадните води няма да могат да се оттичат, тогава можем да копаем и да извършим ремонта и смяната на дефектните участъци. След това ще засипем отново ремонтирания участък с пръст, за възстановяване на целостта на терена.

Свържете се с нас – е отлагайте видеодиагностика на канализация от Канал Експерт, не само ако има някакъв проблем с оттичането на отпадните води в дома ви. Профилактичната видеодиагностика ще ви помогне да поддържате канализацията си в добро състояние. Ние ще отстраняваме малките проблеми и няма да даваме възможност те да се превърнат в големи.